Πτωτική πορεία για το Χ.Α.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Μία εξέλιξη αναμενόμενη αφού κυριάρχησε ο πειρασμός των ρευστοποιήσεων. Ωστόσο στο τελευταίο εικοσάλεπτο των δημοπρασιών ο τζίρος αυξήθηκε σημαντικά και από 169 εκατ. ευρώ που ήταν στις 17.00 μ.μ. έκλεισε στα 300 εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης παρότι  κινήθηκε από την έναρξη των συναλλαγών σε αρνητικό έδαφος  στο τέλος έκλεισε με οριακά κέρδη +0,14%  στις  623,07   μονάδες. 

Την προτελευταία εβδομάδα του 2015 το Χρηματιστήριο ενισχύθηκε σε ποσοστό  7,74 %.Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκαν οι αναδιαρθρώσεις σε διεθνείς δείκτες για τις μετοχές της Alpha Bank και της Eurobank και ακολούθησαν οι τίτλοι της Τραπέζης Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας. Στις 3 συνεδριάσεις που υπολείπονται μέχρι τα Χριστούγεννα (κλειστή η αγορά όπως και η Ευρώπη στις 24 Δεκεμβρίου) και στις 4 συνεδριάσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου (ημιαργία των αγορών μέχρι και τις 15.30 μ.μ.) οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις ετήσιες απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους, καθώς το 2015 είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που θα κλείσει αρνητικά για το χρηματιστήριο, ενώ το 2014 οι ετήσιες απώλειες του Γενικού Δείκτη έφθασαν το -28,95%. Τέλος, σε αρκετές εισηγμένες υπάρχει η σκέψη να δοθούν προμερίσματα το επόμενο διάστημα, αφού το 2015 λόγω capital controls ακυρώθηκαν σχετικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή