Πώς θα επιστραφεί ο ΦΠΑ σε εκπαιδευτήρια

Πώς θα επιστραφεί ο ΦΠΑ σε εκπαιδευτήρια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έκδοση πιστωτικών φορολογικών στοιχείων, προκειμένου να τους επιστραφεί τυχόν ΦΠΑ που κατέβαλαν από 20 Ιουλίου έως και 20 Νοεμβρίου, θα πρέπει να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι εν λόγω επιχειρήσεις θα πρέπει:

1. Να εκδώσουν πιστωτικά φορολογικά στοιχεία για το ΦΠΑ των αρχικών ή συμπληρωματικών φορολογικών στοιχείων, τα οποία εκδόθηκαν για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και τις στενά συνδεόμενες με αυτήν πράξεις που πραγματοποίησαν από 20.7.2015 έως και 20.11.2015, προκειμένου να επιστραφεί στους λήπτες των υπηρεσιών αυτών ο ΦΠΑ που τους επιρρίφθηκε, μετά την αναδρομική απαλλαγή από τον ΦΠΑ των υπηρεσιών εκπαίδευσης. Δικαιολογείται η μη έκδοση πιστωτικών φορολογικών στοιχείων στην περίπτωση που υφίσταται αδυναμία επιστροφής του ΦΠΑ στους αντισυμβαλλόμενους (λήπτες των υπηρεσιών). Αδυναμία επιστροφής συντρέχει στις περιπτώσεις που οι υποκείμενοι που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης δεν διαθέτουν στοιχεία επικοινωνίας των αντισυμβαλλομένων τους, ή τα στοιχεία που διαθέτουν έχουν μεταβληθεί κατά τρόπον ώστε να μην είναι δυνατή η επικοινωνία με αυτούς.

2. Η «αίτηση επιστροφής» υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στη ΔΟΥ. Στην «κατάσταση» αναγράφονται κατά αύξοντα αριθμό, ανά φορολογική περίοδο, ο αριθμός εκάστου εκδοθέντος πιστωτικού στοιχείου, ο ΑΦΜ του λήπτη των στοιχείων εφόσον διαθέτει, η φορολογητέα αξία στην οποία αντιστοιχεί, ο ΦΠΑ που αναλογεί, καθώς και τα σύνολα της φορολογητέας αξίας και του ΦΠΑ ανά φορολογική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή