Σύντομα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΔΕΗ επιβεβαιώνει τις συζητήσεις για τη συνεργασία με Edison

Σε έμμεση επιβεβαίωση του χθεσινού δημοσιεύματος της «Κ» σχετικά με τις συζητήσεις συνεργασίας με την ιταλική Edison για την κατασκευή της νέας μονάδας στη Μελίτη Φλώρινας προχώρησε η ΔΕΗ. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σχετικά με αναφορές του Τύπου για προχωρημένες συζητήσεις της ΔΕΗ με ξένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, η ΔEΗ επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή της ότι στον στρατηγικό της σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η εξέταση δυνατοτήτων συνεργασιών με τρίτους για την υλοποίηση επενδύσεων που θα ενισχύουν τις προοπτικές της εταιρείας στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη γειτονική περιοχή. Σε περίπτωση που υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη σύναψη τέτοιων συνεργασιών, η ΔEΗ θα προβεί σε σχετική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού».

Εγκρίθηκε το νέο Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων

Την αναγκαιότητα σύστασης της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων (ΔΕΠΕΝΕ), που είχε προβλεφθεί με νομοθετική ρύθμιση τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου να αποτελέσει το όχημα για την κατασκευή του Greek Stream, υπερασπίστηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Στη συζήτηση για την έγκριση της διοίκησης της νέας εταιρείας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στις αλλαγές που παρατηρούνται στον ενεργειακό τομέα στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη για ένα ευέλικτο σχήμα, στο πλαίσιο μιας δημόσιας εταιρείας, ώστε να προχωρήσει η προέκταση του αγωγού Turkish Stream στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι υφίσταται ιταλικό ενδιαφέρον για την κατασκευή του έργου. Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ η επιτροπή ενέκρινε την τοποθέτηση του κ. Αντώνη Γεωργόπουλου ως υποψηφίου προέδρου της εταιρείας και του κ. Αργύρη Αργυρίου ως υποψηφίου διευθύνοντος συμβούλου.

Σύσκεψη για τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΠΑΕ και ΚΑΕ) να λειτουργούν σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ορίζεται για όλες τις ανώνυμες εταιρείες, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντ. Παπαδεράκη, Αθλητισμού Ι. Συναδινού και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμη το πλαίσιο για τον εξορθολογισμό λειτουργίας των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, καθώς και η αποτελεσματικότητα της εποπτείας τους.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα EUREM

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προ ημερών ο σεμιναριακός κύκλος EUREM, που παρείχε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το σεμινάριο διήρκεσε 2 μήνες και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του υπουργείου, όπου στελέχη του παρακολούθησαν ένα κλειστό, ταχύ και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις τους, πρόγραμμα για τις σύγχρονες εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας και τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τους ενεργειακούς ελέγχους. Το επόμενο σεμινάριο EUREM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρόκειται να ξεκινήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με την κ. Ταβλαρίδου, στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλέφωνο 2310 327733 ή στο e-mail [email protected]. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://griechenland.ahk.de/gr/ ekpaideysi/eurem/, όπου βρίσκεται και η σχετική αίτηση συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή