Σε ανάκαμψη οι τιμές των τριών ελληνικών ομολόγων

Σε ανάκαμψη οι τιμές των τριών ελληνικών ομολόγων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνακάμπτουν οι τιμές των τριών ελληνικών κρατικών ομολόγων στο ξεκίνημα της δεύτερης εβδομάδας του 2016. Ωστόσο οι συναλλαγές στην εγχώρια ηλεκτρονική πλατφόρμα ΗΔΑΤ παραμένουν μέτριες, ενδεικτικό της στάσης αναμονής που τηρούν οι επενδυτές προκειμένου να αποσαφηνισθεί ακόμη περισσότερο το μέγεθος των επιπτώσεων στην αγορά εργασίας από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνησης προς ψήφιση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Η τιμή του 2ετούς ομολόγου ξεκίνησε την νέα εβδομάδα από τα 93,40 λεπτά του ευρώ και την απόδοσή του να ανέρχεται στο 8,20%. Το 4ετές ομόλογο έχει τιμή στα 90,10 λεπτά και απόδοση στο 8,65%, ενώ το 10ετές ομόλογο καταγράφει τιμή στα 70,00 λεπτά και απόδοση στο 8,30%. Το spread του 10ετούς ομολόγου λόγω της σημερινής ανόδου των τιμών υποχώρησε κάτω από τις 800 μονάδες βάσης που είχε βρεθεί την Παρασκευή 8 Ιανουαριου 2016 και σήμερα διαμορφώνεται στις 778 μονάδες βάσης.

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης , η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου φθάνει το 1,53%, το γαλλικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 0,89% και το ισπανικό δεκαετές ομόλογο παρουσιάζει απόδοση στο επίπεδο του 2,72%. Το 10ετες πορτογαλικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 2,58%. Τέλος η ιρλανδική δεκαετία σημειώνει απόδοση 0,99% και το γερμανικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 0,52%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή