Επιφυλακτικός ο Σόιμπλε για ασφαλιστικό

Επιφυλακτικός ο Σόιμπλε για ασφαλιστικό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και την οργάνωση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ανέδειξε ως τα κυριότερα σημεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χαρακτήρισε conditio sine qua non («εκ των ων ουκ άνευ») τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ecofin, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει στο θέμα της οργάνωσης του Ταμείου ενώ για το ασφαλιστικό παρατήρησε: «Οι Ελληνες παρουσίασαν προτάσεις. Πρέπει να εξετάσουμε τώρα πιο προσεκτικά αν αυτές επαρκούν». Αναφερόμενος στα «άλλα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης», όπως η τραπεζική διακυβέρνηση (governance) και «ο απογαλακτισμός της διοίκησης από την πολιτική», προέβλεψε ότι η αξιολόγηση «θα μπορούσε να διαρκέσει κάποιο χρόνο», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι συνηθισμένο με την Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα σε καθεστώς ESM.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η κατάρρευση της Συνθήκης Σένγκεν θα μπορούσε «να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, σε μια διακινδύνευση της Ευρώπης». Εκανε επίσης γνωστό ότι συμφώνησε με τον Ελληνα ομόλογό του Ευκλ. Τσακαλώτο πως «αν προχωρήσουμε στο κλείσιμο των συνόρων μας, όπως η Σουηδία, η χώρα που θα υποστεί μεγάλες συνέπειες θα είναι η Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή