Ο Γιώργος Πιτσιλής νέος επικεφαλής της ΓΓΔΕ

Ο Γιώργος Πιτσιλής νέος επικεφαλής της ΓΓΔΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) αναλαμβάνει ο Γιώργος Πιτσιλής, η τοποθέτηση του οποίου πήρε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. Πρόκειται για τον τρίτο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων από τη σύσταση της ανεξάρτητης φορολογικής διοίκησης, η οποία «μετράει» τρία χρόνια λειτουργίας. Αν και η θέση προβλέπει πενταετή θητεία, ουδείς εκ των προκατόχων του κ. Πιτσιλή κατάφερε να ολοκληρώσει τη θητεία του. Ο νέος επικεφαλής γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Pantheon – Sorbonne (Paris I). Οπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, ειδικεύεται σε όλο το φάσμα του φορολογικού δικαίου, ελληνικού, διεθνούς και ευρωπαϊκού. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών (2008-).

Ο κ. Πιτσιλής αναλαμβάνει να ανασυστήσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η οποία τους τελευταίους μήνες, μετά την παύση της Κατερίνας Σαββαΐδου, υπολειτουργούσε. Ο νέος γενικός γραμματέας θα έχει διετή θητεία, η οποία σύμφωνα με τον νόμο μπορεί να ανανεωθεί ακόμη μία φορά. Ωστόσο, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να τροποποιήσει τον νόμο που διέπει τη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Πιτσιλής με την ανάληψη των καθηκόντων του θα αναλάβει και την κρίση των επιτελικών στελεχών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δεδομένου ότι έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τόσο για γενικούς διευθυντές όσο και για διευθυντές εφοριών και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή