Τρ. Αλεξιάδης: «Δεν θα φέρουμε μέτρα που θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας»

Τρ. Αλεξιάδης: «Δεν θα φέρουμε μέτρα που θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόκειται να φέρουμε μέτρα που θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας, δήλωσε την Τρίτη το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων εκπροσώπων του κλάδου στο πλαίσιο σχετικού συνεδρίου.

Σημείωσε πως η ναυτιλία παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ελληνική οικονομία και βασικό κριτήριο για οποιαδήποτε συζήτηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε σχέση με τη ναυτιλία είναι να μην θιχτεί αυτή η ανταγωνιστικότητα.

Δεν μπορούν, ανέφερε χαρακτηριστικά, χώρες που μας κουνούν το δάχτυλο για το θεσμικό πλαίσιο της ποντοπόρου να έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς όπως συμβαίνει.

Μίλησε μάλιστα για χώρες που πρωταγωνιστούν σε αυτή την προσπάθεια να πληγεί η ελληνική ναυτιλία οι οποίες έχουν στο έδαφός τους φορολογικούς παραδείσους. Σε μία αναφορά που ερμηνεύτηκε ευρέως ως έμμεση απάντηση στις σχετικές αξιώσεις του Λουξεμβούργιο προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Προσέθεσε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια το ελληνικό δημόσιο έχει πολύ μεγάλη αύξηση των φορολογικών εσόδων από τη ναυτιλία. Εθεσε επίσης το ερώτημα για το κατά πόσον οι αυξήσεις της φορολογίας που ζητούνται από το εξωτερικό, στοχεύουν στην αύξηση των εσόδων του ελληνικού δημοσίου ή την διάβρωση του ελληνικού αυτού κλάδου προς όφελος ανταγωνιστικών ναυτιλιακών συμφερόντων στην Ευρώπη.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή