Παράταση έως τέλους Φεβρουαρίου για διακοπή εργασιών

Παράταση έως τέλους Φεβρουαρίου για διακοπή εργασιών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα προθεσμία ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών για όσους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις επιθυμούν να υποβάλουν δήλωση διακοπής εργασιών και να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος. Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω επαγγελματικές ομάδες μπορούν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016 να υποβάλουν εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών, προκειμένου να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος, που ανέρχεται στα 650 ευρώ ή στα 1.000 ευρώ. Με βάση την απόφαση του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, οι επιτηδευματίες που έχουν σταματήσει να ασκούν το επιτήδευμά τους ή δεν έχουν κάποιο εισόδημα από αυτό θα πρέπει να δηλώσουν στην εφορία ότι δεν ασκούν πλέον δραστηριότητα.

Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία χωρίς να δηλώσουν εγκαίρως τη διακοπή εργασιών και το κάνουν μεταγενέστερα, θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης και θα κληθούν να υποβάλουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις και τους αναλογούντες φόρους για το ενδιάμεσο διάστημα, δηλαδή το τέλος επιτηδεύματος και τους φόρους που προκύπτουν. Οι ενδιαφερόμενοι για τη διακοπή των εργασιών τους μπορούν να υποβάλουν στον υπάλληλο του τμήματος ή γραφείου της Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ όπου βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας (έντυπο Μ4), στο πλαίσιο της νέας προθεσμίας. Οσοι αποφασίσουν να διατηρήσουν ενεργά τα βιβλία τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος ανεξάρτητα εάν είχαν δραστηριότητα ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή