Τιμώμενη χώρα η Ρωσία στην 81η ΔΕΘ

Τιμώμενη χώρα η Ρωσία στην 81η ΔΕΘ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις νέες εκθέσεις θα διοργανώσει η ΔΕΘ-Helexpo μέσα στο έτος, ενώ συζητάει τη μεταφορά του θεματικού πάρκου του εργοστασίου σοκολάτας και σε ξένες αγορές, όπως στην Ιταλία, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Ρωσία.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η διοίκηση της εταιρείας σε χθεσινή συνάντηση που είχε με τουριστικούς συντάκτες. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη, στόχος της εταιρείας είναι η ΔΕΘ-Ηelexpo να καταστεί το υπ’ αριθμόν 1 διεθνές περιφερειακό εκθεσιακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Ηelexpo Τάσος Τζήκας ανέφερε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η διεθνοποίηση της εταιρείας. Για την 81η ΔΕΘ υπογράμμισε ότι τιμώμενη χώρα θα είναι η Ρωσία. Για το Μουσείο Σοκολάτας που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρούσι στις 7 Νοεμβρίου και θα παραμείνει έως τις 20 Φεβρουαρίου τόνισε ότι οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500.000. Οι οργανωμένες επισκέψεις καλύπτουν, περίπου, το 50% της ζήτησης. Το κόστος της επένδυσης για τη δημιουργία του εργοστασίου σοκολάτας μαζί με τις λειτουργικές του δαπάνες έφθασε περίπου σε 1 εκατ. ευρώ. Στις προθέσεις της διοίκησης της εταιρείας είναι να αναλάβει ενεργό ρόλο στη διοργάνωση της εκθεσιακής παρουσίας φορέων, όπως του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τoυ Εnterprise Greece. Μία τέτοια εξέλιξη από τη μία θα φέρει έσοδα στη ΔΕΘ-Helexpo και από την άλλη θα μειώσει το κόστος στους δύο δημόσιους οργανισμούς. Εξάλλου, η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση μετεγκατάστασης του εκθεσιακού κέντρου από το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή