ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: «Κλειδί» για την Ελλάδα σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις

moscc

Πεπεισμένος ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί, εφόσον υπάρχει σταθερότητα και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν.

Κάνοντας λόγο για «περίπλοκες» καταστάσεις και «προσωπικότητες» που δυσκόλεψαν την περασμένη χρονιά για την Ελλάδα, ο Π. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως «η νέα κυβέρνηση», με την «εντολή» με την οποία εξελέγη είναι πιο σταθερή και έχει ήδη προσχωρήσει σε «γενναίες» αλλά «αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις. «Αυτή η σταθερότητα που ξαναβρήκαμε μας επιτρέπει να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά οι προβλέψεις μας θα είναι σωστές. Αλλά το κλειδί όλων είναι οι μεταρρυθμίσεις και η καλή συνέχεια του προγράμματος», τόνισε ο Γάλλος επίτροπος, ενώ αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την οποία χαρακτήρισε ως την περισσότερο «αναγκαία».

Επιπλέον, ερωτηθείς κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευελιξία λόγω της προσφυγικής κρίσης, είπε πως η διαπραγμάτευση του προγράμματος που γίνεται στην Αθήνα δεν αφορά τη Σένγκεν. «Συζητάμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του Μνημονίου» είπε και ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να «αναμειγνύουμε τις δυο συζητήσεις».