Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο 2015

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο 2015

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων υποδηλώνει μερική ανάκτηση της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με ανάλυση της Eurobank, η οποία προσθέτει ότι η πορεία του δείκτη PMI υποδηλώνει ομαλοποίηση των λειτουργικών συνθηκών στον κλάδο της μεταποίησης.

Πάντως, οι οικονομολόγοι της Eurobank περιμένουν περαιτέρω πτώση των πωλήσεων στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το δ΄ τρίμηνο του 2015. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στην πτωτική πορεία (σε ετήσια μεταβολή) του όγκου των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των καταθέσεων σημείωσε αύξηση 2,62 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2015. Πιο αναλυτικά, διαμορφώθηκε στα 157,81 δισ. ευρώ από 155,19 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2015. Η θετική μεταβολή προήλθε από τις ιδιωτικές μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (1,60 δισ. ευρώ) και από τα νοικοκυριά (1,31 δισ. ευρώ).

Το σύνολο της χρηματοδότησης των κατοίκων εσωτερικού ήταν 227,65 δισ. τον Δεκέμβριο του 2015. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε αύξηση 392,34 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος της μεταποίησης παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών PMI διαμορφώθηκε στις 50 μονάδες τον Ιανουάριο. Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, παρατηρήθηκε ελαφρά πτώση 0,2 μονάδων. Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, η οριακή πτώση στην παραγωγή και στις νέες παραγγελίες αντισταθμίστηκε από τη μικρή αύξηση της απασχόλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή