ΟΑΕΔ: πρόγραμμα απασχόλησης για 15.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: πρόγραμμα απασχόλησης για 15.000 ανέργους

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ πρόγραμμα απασχόλησης για 15.000 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών, μέσω επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων. Οι δικαιούχοι θα προκύψουν μέσα από το μητρώο μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ χωρίς την υποβολή αιτήσεων. Θα έχουν σχέση πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αντιστοιχεί σε μηνιαίες αποδοχές για τον ωφελούμενο έως 500 ευρώ. Η διάρκεια επιχορήγησης μπορεί να φτάσει τους 9 + 9 μήνες, υπό προϋποθέσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ, εφόσον κατά το 12μηνο πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δεν είχαν προβεί σε μειώσεις προσωπικού. Το πλήθος των εργαζομένων της επιχείρησης υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των ετήσιων μονάδων εργασίας (αριθμός εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών), μέσα στις οποίες συνυπολογίζεται και το προσωπικό με σχέση μερικής ή εποχικής απασχόλησης. Οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής –εντολή κενής θέσης– υπεύθυνη δήλωση, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις (στο πρόγραμμα).

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο ατομικό σχέδιο δράσης.

Οι άνεργοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα απασχόλησης προσλαμβάνονται με σχέση πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστική κάλυψη.

Το ύψος της επιχορήγησης θα ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, μεταξύ των οποίων οι αποζημιώσεις του δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή