Εβδομάδα αποκλιμάκωσης για τα ελληνικά ομόλογα

Εβδομάδα αποκλιμάκωσης για τα ελληνικά ομόλογα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβδομάδα αποκλιμάκωσης των ελληνικών ομολόγων είναι αυτή που ολοκληρώνεται σήμερα καθώς σημειώθηκε άνοδος των τιμών και πτώση των αποδόσεων. Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από την Σύνοδο Κορυφής για γρήγορη επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της οικονομίας οδήγησε σε επανεμφάνιση αγοραστών για τα ελληνικά ομόλογα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό) ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας στις 1.079 μ.β. για να υποχωρήσει στις 999 μ.β. την Πέμπτη και την Παρασκευή να ενισχυθεί στις 1.030 μ.β. Το 10ετές ομόλογο είχε σημερινή τιμή στα 58,20 λεπτά του ευρώ , ενώ στην αρχή της εβδομάδας είχε μέση τιμή στα 55,80 ευρώ. Η απόδοση το σημερινό απόγευμα διαμορφώθηκε στο 10,50%  από 11,05% την περασμένη Δευτέρα. Το 2ετές ομόλογο εμφάνισε μέση τιμή στα 90,40 λεπτά στη χθεσινή συνεδρίαση με την απόδοση να κυμαίνεται στο 11,10% από 13,85% που ήταν η απόδοση στην έναρξη της εβδομάδας. Το 3ετές ομόλογο ολοκλήρωσε την εβδομάδα με τιμή στα 81,00 λεπτά και απόδοση στο 12,40%.

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου ολοκλήρωσε την εβδομάδα με 1,56%, η γαλλική δεκαετία διαμορφώθηκε στο 0,56% και η ισπανική δεκαετία είχε απόδοση 1,71%. Το δεκαετές πορτογαλικό ομόλογο είχε απόδοση 3,42%, η ιρλανδική δεκαετία κατέγραψε απόδοση 0,93% και το γερμανικό δεκαετές ομόλογο είχε απόδοση 0,20%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή