Σε αρνητική τροχιά τα ελληνικά ομόλογα

Σε αρνητική τροχιά τα ελληνικά ομόλογα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ευνόησε την αγορά ομολόγων η σημερινή εύθραυστη άνοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στην αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας και η κορύφωση του προσφυγικού θέματος επηρεάζει αρνητικά τις κινήσεις στην εγχώρια αγορά ομολόγων.

Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαπραγματεύθηκε σε υψηλά επίπεδα στις 1.026 μονάδες γεγονός που αποτυπώνει την διατήρηση του πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα.

Το 10ετές ομόλογο είχε σήμερα τιμή στα 58,30 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 10,45%. Το 2ετές ομόλογο είχε σημερινή τιμή στα 90,30 λεπτά και απόδοση στο 11,20%. Το 3ετές ομόλογο είχε μέση τιμή στα 80,40 λεπτά και απόδοση στο 12,65%. 

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης, το δεκαετές γερμανικό ομόλογο είχε απόδοση στο 0,19%,το ιταλικό δεκαετές είχε απόδοση στο 1,53% και το γαλλικό δεκαετές είχε απόδοση 0,55%. Το ισπανικό δεκαετές ομόλογο είχε απόδοση 1,68% και το δεκαετές πορτογαλικό ομόλογο είχε απόδοση 3,41%. Η ιρλανδική δεκαετία είχε απόδοση 0,97%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή