Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Τράπεζας Επενδύσεων

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Τράπεζας Επενδύσεων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματοδότηση για επενδύσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να παρέχει σε ελληνικές επιχειρήσεις η Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης (DEG), θυγατρική της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας KfW, γνωστή στην Ελλάδα από τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Το παραπάνω ανέφερε χθες το βράδυ ο κ. Μπρούνο Βεν, πρόεδρος της DEG, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Γερμανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, τόνισε ότι το 2015 εδραίωσε τον ρόλο της ως ο πρώτος παγκοσμίως χρηματοδότης σε επενδύσεις για το περιβάλλον, το κλίμα και την ενέργεια, αυξάνοντας τα διαθέσιμα κεφάλαια κατά 11% στα 29,5 δισ. ευρώ, έναντι 26,6 δισ. ευρώ το 2014. Η Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης ιδρύθηκε το 1962, απασχολεί 562 άτομα, έχει έδρα στην Κολωνία και ως κύριο στόχο τη χρηματοδότηση εξαγωγών και επενδύσεων σε αναπτυσσόμενες και νέες βιομηχανικές χώρες.

Ο κ. Βεν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε Ελληνες επιχειρηματίες τα χρηματοδοτικά εργαλεία της DEG, καθώς πριν από το δείπνο είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας.

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Μαραγκός, αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να περιμένει πλέον την εκάστοτε εξουθενωτική και χρονοβόρο αξιολόγηση των εταίρων μας. Δεν έχουμε άλλα πλέον χρονικά περιθώρια να κωλυσιεργούμε. Πρέπει όλοι μας, οι εταίροι, η ελληνική πολιτεία, οι κοινωνικοί φορείς να αποφασίσουμε αν θέλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα την ελληνική επιχειρηματικότητα και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα».

«Μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων και Ανάπτυξης, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν ένα “πρώτο κανάλι επικοινωνίας”, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους και να δραστηριοποιηθούν με γνώμονα την εξωστρέφεια, εξαγωγικά και επενδυτικά προς όφελός τους» δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου δρ Αθ. Κελέμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή