Σύντομα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Jumbo αντιμετώπισε τα capital controls με δύο βασικές κινήσεις

Εχοντας την αρνητική εμπειρία των capital controls από την Κύπρο το 2013, όπου είχε εκροή κεφαλαίων, ο όμιλος Jumbo αντιμετώπισε τα ελληνικά capital controls με δύο βασικές κινήσεις:

α) διέθετε επαρκή αποθέματα για την αδιάκοπη τροφοδοσία των καταστημάτων του και

β) η μητρική και οι θυγατρικές της ήταν επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, χωρίς προβλήματα ρευστότητας και με τα ταμειακά διαθέσιμα να υπερβαίνουν τις δανειακές υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα η διοίκηση, όπου διαπιστώνει χαμηλή εμπορική κίνηση, προβαίνει σε κλείσιμο καταστημάτων, όπως συνέβη παλαιότερα στην Ελευσίνα και τον φετεινό Ιανουάριο που προχώρησε στο κλείσιμο των ενοικιαζόμενων καταστημάτων της στην Καλλιθέα και στον Σείριο.

Ενέκρινε η Επ. Κεφαλαιαγοράς το αίτημα της Lafarge Cementos για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) των κοινών μετοχών της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής. Παράλληλα όρισε ως ημερομηνία παύσης (αναστολής) της διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής τη 10η Μαρτίου 2016. Η Lafarge Cementos θα καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς, ύψους 1,23 ευρώ ανά μετοχή. Οπως ανακοίνωσε η Lafarge, η καταβολή του ανωτέρω ανταλλάγματος θα πραγματοποιηθεί εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτιστούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εισηγμένης.

Διαγωνισμός ρομποτικής για παιδιά

Στις 29 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία συμμετοχής στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά γυμνασίου, με θέμα «Ταξίδι στην αρχαιότητα», που διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με την υποστήριξη της Cosmote. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.wrohellas.gr. Παράλληλα με τον διαγωνισμό για τα παιδιά γυμνασίου, πραγματοποιείται και ο 2ος πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά δημοτικού, με θέμα «Ο γαλαξίας μας». Περισσότεροι από 1.900 μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ο τελικός του διαγωνισμού για παιδιά δημοτικού θα διεξαχθεί στις 19/3 στα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής, ενώ για τα παιδιά γυμνασίου στις 2/4 στα εκπαιδευτήρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. Περισσότεροι από 1.000 εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια 50 workshops σε όλη την Ελλάδα, ενημερώθηκαν για τους διαγωνισμούς και τις διαφορετικές επιστημονικές δεξιότητες που αναπτύσσονται μέσα από την ενασχόληση των παιδιών με τις ρομποτικές κατασκευές.

Εφαρμογή Pockee για ψώνια στο σούπερ μάρκετ

Με μια νέα επένδυση ύψους 700.000 ευρώ από τη VentureFriends και ιδιώτες επενδυτές, το Pockee φιλοδοξεί να γίνει ο αχώριστος φίλος των καταναλωτών στο σούπερ μάρκετ. Περισσότεροι από 130.000 καταναλωτές έχουν εμπιστευτεί μέχρι στιγμής την εφαρμογή Pockee, ώστε να χρησιμοποιούν τις αποκλειστικές προσφορές σούπερ μάρκετ που τους προσφέρει. Στο Pockee μπορεί να βρει κάποιος προσφορές περισσότερων από 40 εταιρειών που πωλούν τα προϊόντα τους στα σούπερ μάρκετ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερα από 1.800 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Σύντομα, μάλιστα, η ομάδα του Pockee ετοιμάζει περαιτέρω εκπλήξεις όσον αφορά τα προϊόντα που συμμετέχουν αλλά και τα σημεία όπου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή