Εβδομάδα ανάκαμψης για το Χ.Α.

Εβδομάδα ανάκαμψης για το Χ.Α.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό μέρος των χρηματιστηριακών απωλειών του πρώτου διμήνου του 2016 καλύφθηκε αυτή την εβδομάδα που είναι η καλύτερη μέχρι τώρα από πλευράς απόδοσης για την χρονιά που διανύουμε. Ο γενικός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε σχεδόν 9,01%, ενώ από την αρχή του 2016 οι απώλειες του Χρηματιστηρίου έχουν περιορισθεί στο -12,44%. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και την συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου 2016 η πτώση του γενικού δείκτη έφθανε το -30,17%.  Σήμερα συμπληρώθηκαν 7 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη +16,56%. 

Το χρηματιστηριακό ράλι που κατεγράφη αυτή την εβδομάδα στηρίχθηκε στην αισιοδοξία για τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Είναι άγνωστο πάντως αν η ανοδική τάση, τόσο στο ΧΑ όσο και στις διεθνείς αγορές, θα συνεχιστεί ή θα αποτελέσει αφορμή για ρευστοποιήσεις από ξένα επενδυτικά σχήματα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Πάντως, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για τις παγκόσμιες αγορές της Goldman Sachs, Peter Oppenheimer, βλέπει ευκαιρίες στην Ευρώπη θεωρώντας ότι  δεν θα υπάρξει αποπληθωρισμός. Στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αρχικές ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση των βραχυπρόθεσμων κερδών απορροφήθηκαν μετά τις 15.00 το μεσημέρι από τους επενδυτές. Ετσι ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη +0,27% και διαμορφώθηκε στις 552,84 μονάδες. Η  αξία των συναλλαγών ήταν περιορισμένη και έφθασε τα 72,64 εκατ. ευρώ.

Τη πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα πυκνώσουν ακόμη περισσότερο τα ετήσια αποτελέσματα των εισηγμένων και ειδικά των εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Το ξεκίνημα γίνεται την ερχόμενη Τρίτη με τον όμιλο Fourlis και ακολουθεί μία μέρα αργότερα η τράπεζα Πειραιώς. Τη Πέμπτη 10 Μαρτίου ανακοινώνει αποτελέσματα 2015 η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν και την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου έχει σειρά να ανακοινώσει τις ετήσιες επιδόσεις της η Motor Oil.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή