Σύντομα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα ερευνά η EBRD

Τον τρίτο κύκλο έρευνας για το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις επιχειρηματικές επιδόσεις των εταιρειών στην Ελλάδα εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Πρόκειται για πρωτοπόρο μελέτη των συνθηκών για επιχειρηματικές δραστηριότητες στις χώρες όπου επενδύει η Τράπεζα. Στόχος της έρευνας είναι η συλλογή δεδομένων από τις επιχειρήσεις σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα κάθε χώρας, αξιολογώντας τους περιορισμούς που διέπουν την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Σε κάθε χώρα η έρευνα θα πραγματοποιηθεί μέσω συνεντεύξεων με εταιρείες στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα των υπηρεσιών. Η συλλογή δεδομένων ανατέθηκε, κατόπιν σύμβασης, στην Ipsos-Opinion Α.Ε., εταιρεία έρευνας τοπικής ιδιωτικής αγοράς. Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος της ΕBRD Σούμα Τσακραμπάτι.

Στη Ρόδο θα διοργανωθεί στις 17 Απριλίου διεθνής μαραθώνιος, με τη στήριξη των τοπικών φορέων του νησιού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον μαραθώνιο, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου ανέφερε ότι στόχος είναι να καθιερωθεί η Ρόδος ως προορισμός μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα βοηθήσουν στην επέκταση της σεζόν αλλά και στην υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί σε μία κυκλική διαδρομή στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Δύο βιβλιοθήκες από τον όμιλο Φουρλή

Σε λειτουργικές βιβλιοθήκες μετέτρεψε δύο αίθουσες του Δήμου Αθηναίων στο πάρκο για το παιδί και τον πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ) η ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis. Η δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας του ομίλου Fourlis. Τα εγκαίνια των βιβλιοθηκών πραγματοποιήθηκαν στις 25 Φεβρουαρίου από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, παρουσία αρκετών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αγκάλιασαν με ιδιαίτερη χαρά το έργο που έχει υλοποιηθεί. Στον χώρο δημιουργήθηκε η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη της χώρας πο μπορούν να επισκέπτονται μητέρες με βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας, καθώς και μία δεύτερη βιβλιοθήκη που απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Ο χώρος είναι, επίσης, διαμορφωμένος για να φιλοξενεί εκδηλώσεις και διάφορα προγράμματα. Η ΙΚΕΑ υλοποιεί από το 2009 ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Η Lidl στηρίζει τις δομές φιλοξενίας προσφύγων

Στήριξη στις δομές φιλοξενίας προσφύγων παρέχει η Lidl Hellas. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, παρέχει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων στον Ελαιώνα, στο Σχιστό, στον Πειραιά, στα Διαβατά και στην Ειδομένη. Επίσης συνεργάζεται με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Save the Children και Refugees Need your Help για την προσφορά βασικών ειδών διατροφής στις περιοχές φιλοξενίας των προσφύγων σε Κω, Λέσβο και Χίο, αλλά και με το Χαμόγελο του Παιδιού στον Πειραιά. Το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει η Lidl Hellas έως σήμερα, μέσω προϊοντικών δωρεών, ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή