Σημαντικές αποκλίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Σημαντικές αποκλίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μείζον θέμα των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να τεθεί σήμερα στην πρωινή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά έως χθες το βράδυ, το ραντεβού με αντικείμενο τη διαχείριση και τις μεταβιβάσεις των «κόκκινων» δανείων σε μη τραπεζικά ιδρύματα έχει προγραμματισθεί να γίνει σήμερα στις 11 το πρωί.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει μέσα στην ημέρα και άλλη συνάντηση, με τις πληροφορίες να την τοποθετούν στις 2.30 μ.μ., προκειμένου να συζητηθούν εκκρεμότητες που αφορούν σε άλλους τομείς δραστηριότητας του υπουργείου (εργαλειοθήκη ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ, αδειοδότηση επενδύσεων, κ.λπ.).

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι δύο πλευρές προσέρχονται στη διαπραγμάτευση με θέσεις που αποκλίνουν σημαντικά μεταξύ τους και μένει να δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες εάν θα υπάρξει ο «έντιμος συμβιβασμός» ή το ζήτημα θα παραπεμφθεί για αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο, το οποίο έχει παραταθεί έως τις 15 Απριλίου, επιτρέπεται η μεταβίβαση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε μη τραπεζικά ιδρύματα μόνο για δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις. Η ελληνική πλευρά ζητεί να εξαιρεθούν από την πώληση «κόκκινα» δάνεια όλων των κατηγοριών που συνδέονται με προσημείωση ή υποθήκη πρώτης κατοικίας, ενώ έχει προτείνει εξαιρέσεις τόσο για τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και για τα καταναλωτικά δάνεια από ένα όριο δανείου και κάτω.

Εκκρεμότητες, πάντως, υπάρχουν και με ζητήματα που σχετίζονται με την απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων, καθώς και με τον οδικό χάρτη για την αδειοδότηση επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή