Αισιοδοξία για αύξηση των τουριστικών κρατήσεων από Ρωσία τη φετινή χρονιά

Αισιοδοξία για αύξηση των τουριστικών κρατήσεων από Ρωσία τη φετινή χρονιά

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε διψήφιο ποσοστό αύξησης κινούνται μέχρι στιγμής οι κρατήσεις από τη Ρωσία προς τη χώρα μας, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτιμώντας ότι υπό προϋποθέσεις για το σύνολο της σεζόν μπορεί να αναπληρωθεί ένα μέρος της περυσινής απώλειας των 700.000 Ρώσων τουριστών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ είχε χθες συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης των προξενικών μας αρχών στη Ρωσία, προκειμένου η χώρα μας να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες έκδοσης βιομετρικών θεωρήσεων. Ο κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι ήδη το προξενείο μας στη Μόσχα έχει ενισχυθεί με τους πρώτους υπαλλήλους, ενώ διαβεβαίωσε ότι έως τις 10 Μαΐου ο αριθμός του προσωπικού θα φθάσει τα 70 άτομα. Αν ληφθούν υπ’ όψιν αυτές οι προϋποθέσεις, ο κ. Ανδρεάδης θεωρεί ότι η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς τη χώρα μας μπορεί φέτος να κινηθεί μεταξύ 700.000 και 800.000 από 512.000 που ήταν πέρυσι και 1,25 εκατ. που ήταν το 2014. Πάντως σημειώνει ότι ο όγκος των κρατήσεων από τη ρωσική αγορά είναι μέχρι στιγμής πολύ μικρός, οπότε η διψήφια αύξηση που εμφανίζεται σήμερα δεν αποτελεί ακόμη ικανό στοιχείο για οριστικές εκτιμήσεις.

Χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού θα εξαχθούν στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ, η οποία ανοίγει σήμερα τις πύλες της στη Μόσχα. Οπως είναι φυσικό, ένα από τα θέματα συζήτησης που κυριαρχεί στην έκθεση είναι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες αλλά και οι επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν στον διεθνή τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωπος ρωσικών τουριστικών οργανισμών εκτίμησε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα μπορεί να μειώσει το τουριστικό ρεύμα των Ρώσων προς την Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τουριστικοί οργανισμοί κάνουν λόγο για αύξηση μέχρι στιγμής των πληρωμένων προκρατήσεων σε ποσοστό έως 30%, με τα μεγέθη, ωστόσο, να διαφοροποιούνται ανά οργανισμό. Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής, στην έκθεση βρίσκεται στη Μόσχα η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Ο γ.γ. εκτιμά ότι η επικείμενη αύξηση κατά 50% του αριθμού των κέντρων θεωρήσεων της Ελλάδας στη Ρωσία και του προσωπικού στις προξενικές μας αρχές θα επιτρέψει την ικανοποίηση της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει από τους Ρώσους για διακοπές στη χώρα μας. Ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους της Ελλάδας στη Ρωσία, ετοιμάζει γαστρονομικές παρουσιάσεις στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις, ενώ θα πάρει μέρος σε στοχευμένες θεατρικές παραστάσεις. Επιπλέον, τον Μάιο θα λειτουργήσει ένα ελληνικό περίπτερο στο πολύ γνωστό εμπορικό κέντρο GUM της Μόσχας όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να προμηθευτεί πληροφοριακό υλικό για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή