Αυξημένες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Αυξημένες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων τη πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με τους διαχειριστές ομολόγων να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις των κρατικών εκδόσεων χρέους. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενίσχυσε το δείκτη του country risk για την χώρα με αποτέλεσμα να παραμένουν σε απαγορευτικά επίπεδα τόσο το ελληνικό δεκαετές spread όσο και οι αποδόσεις των εγχωρίων ομολόγων.

Πιό συγκεκριμένα στην σημερινή συνεδρίαση το 2ετές ομόλογο εμφάνισε απόδοση  στο 10,25% ενώ ξεκίνησε την εβδομάδα από το 10,20%. Το 3ετές ομόλογο στην έναρξη της εβδομάδας είχε απόδοση 9,70% και σήμερα έχει  απόδοση 9,95%. Το 10ετές ομόλογο εμφάνισε απόδοση 8,90% στη τελευταία συνεδρίαση της εβδμάδας έναντι απόδοσης 8,70% στην αρχή της εβδομάδας. Η αύξηση των αποδόσεων επηρέασε αρνητικά και το εγχώριο spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) το οποίο στη σημερινή συνεδρίαση διαμορφώνεται  στις 880 μονάδες βάσης έναντι 857 μονάδων βάσης που είχε κλείσει στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας 4 Απριλίου. Το 10ετές γερμανικό ομόλογο παρουσίασε σημερινή  απόδοση 0,10%, το 10ετές ιρλανδικό ομόλογο έχει απόδοση 0,78% και το 10ετές κυπριακό ομόλογο εμφανίζει απόδοση 3,82%. Στην Ιβηρική χερσόνησο, το πορτογαλικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 3,35%, το ισπανικό ομόλογο παρουσιάζει απόδοση 1,57% και η γαλλική δεκαετία καταγράφει απόδοση 0,45%. Τέλος το 10ετές ιταλικό ομόλογο έχει σημερινή απόδοση της τάξεως του 1,35%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή