Ανησυχία στελεχών για την πορεία της αξιολόγησης

Ανησυχία στελεχών για την πορεία της αξιολόγησης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων καταγράφτηκε το πρώτο τρίμηνο του 2016, καθώς ο εν λόγω δείκτης (ΕΑΣΕ/Ιcap CEO general Index) διαμορφώθηκε στις 114 μονάδες από 120 το προηγούμενο τρίμηνο. Στην υποχώρηση του δείκτη αποτυπώνεται η αβεβαιότητα για την πορεία της αξιολόγησης του προγράμματος, καθώς και η ανησυχία των διευθυντικών στελεχών των επιχειρήσεων για την επίδραση που θα έχουν στην οικονομία τα προτεινόμενα φορολογικά μέτρα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), σε συνεργασία με την Icap, σε δείγμα 3.020 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, την περίοδο 18/3/2016 – 5/4/2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της έρευνας, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για δύο σημαντικά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως είναι το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και το φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων» από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ειδικότερα, το 84% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα θα επηρεάσει αρνητικά έως πολύ αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση την ελληνική οικονομία. Επιπλέον, εννέα στους δέκα διευθύνοντες συμβούλους συμφωνούν ότι οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης αποτελούν αντικίνητρο τόσο για τη διακράτηση όσο και για τον επαναπατρισμό των στελεχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή