Σημαντική αποκλιμάκωση για τα ελληνικά ομόλογα

Σημαντική αποκλιμάκωση για τα ελληνικά ομόλογα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων κατεγράφεται στη σημερινή συνεδρίαση στην ΗΔΑΤ μετά την αποκλειστική είδηση της «Κ» ότι η ΕΚΤ σχεδιάζει να αποδεχθεί το 50% των ομολόγων EFSF των ελληνικών τραπεζών  περίπου 18 δισεκ. σε σύνολο 36,2 δισ στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Με αυτό τον τρόπο οι τράπεζες θα μπορούν να πουλήσουν στην ΕΚΤ τα ομόλογα EFSF και από την εξέλιξη αυτή θα αποκομίσουν ένα κεφαλαιακό όφελος συνολικά ο κλάδος 530 εκατ ευρώ. Η παραπάνω εξέλιξη πυροδότησε σήμερα ένα κύμα αγορών ελληνικών ομολόγων που έχει ως αποτέλεσμα το spead(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) να υποχωρήσει στις 886 μονάδες βάσης από 905 μονάδες βάσης που ήταν το κλείσιμο το απόγευμα της Πέμπτης.

Το 2ετές ομόλογο παρουσιάζει τιμή στα 91,40 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 11,10%. Το 3ετές ομόλογο έχει απόδοση 10,40% και τιμή στα 86,00 λεπτά του ευρώ και το 10ετές κρατικό ομόλογο αποτιμάται στα 65,70 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώεται στο 9%.

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης, το 10ετές ιταλικό ομόλογο έχει σήμερα απόδοση στο 1,34%, το αντίστοιο γαλλικό ομόλογο παρουσιάζει απόδοση 0,48% και το ισπανικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 1,49%. Το 10ετές κυπριακό ομόλογο καταγράφει απόδοση 3,88%, το γερμανικό δεκαετές έχει απόδοση  0,14% το ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 0,81% και το πορτογαλικό δεκαετές έχει απόδοση 3,22%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή