Σύντομα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνει τη μονάδα στο Κορωπί η Boehringer Ingelheim

Την επέκταση του εργοστασίου της στο Κορωπί σχεδιάζει η φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim, η οποία αποτελεί σήμερα τη μοναδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που παραμένει με μονάδα παραγωγής επί ελληνικού εδάφους και φέτος έκλεισε 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το εν λόγω εργοστάσιο γίνονται σημαντικές εξαγωγές, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 1% των εξαγωγών της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου. Για τα νέα επενδυτικά σχέδια της Boehringer Ingelheim, αλλά και για τις σοβαρές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η αγορά φαρμάκου στην Ελλάδα ενημερώθηκαν εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο πρόσφατης, επίσημης, επίσκεψής τους στις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας.

H Aθήνα έχασε την ευκαιρία φιλοξενίας του 24ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πολιτικής Επιστήμης της IPSA με 3.500 συμμετέχοντες, παρά την ενεργή στήριξη της υποψηφιότητας τόσο από τον Δήμο Αθηναίων όσο και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το συνέδριο επρόκειτο να διοργανωθεί τον Ιούλιο του 2016 στη Κωνσταντινούπολή. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να αλλάξουν τοποθεσία και τελικά επέλεξαν να πραγματοποιηθεί στην Πολωνία. Η εταιρεία Erasmus που συνέταξε τον φάκελο διεκδίκησης αποδίδει ευθύνες για την απώλεια του συνεδρίου στον ελληνικό επίσημο φορέα εκπροσώπησης της IPSA.

Γλίτωσαν το πρόστιμο τρεις χαλυβουργίες

Τη μη επιβολή προστίμων στην Ενωση Χαλυβουργιών Ελλάδας (ΕΝΧΕ) και στις εταιρείες του κλάδου «Σιδενόρ», «Χαλυβουργική» και «Χαλυβουργία Ελλάδος», αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αποδεχόμενη κατά πλειοψηφία τις δεσμεύσεις που πρότειναν ότι θα αναλάβουν οι παραπάνω. Ειδικότερα, τα μέρη συμφώνησαν να τροποποιήσουν τους όρους και τις συνθήκες συνεργασίας τους στο πλαίσιο της ΕΝΧΕ, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ότι οι όποιες τυχόν πληροφορίες ανταλλάσσονται μεταξύ τους (και ακολούθως τυχόν διαχέονται από την ΕΝΧΕ) δεν θα αφορούν σε στρατηγικής φύσης ή άλλου τύπου εμπιστευτικές πληροφορίες που, ενδεχομένως, θα ευνοούσαν τον συντονισμό της εμπορικής τους πολιτικής στην αγορά. Σε περίπτωση παράλειψης συμμόρφωσης με τις εν λόγω δεσμεύσεις, η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να επιβάλει τα προβλεπόμενα στον νόμο πρόστιμα. Η ανεξάρτητη αρχή έκρινε, επίσης, ότι δεν στοιχειοθετήθηκε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ, γεγονός που οδηγεί σε απόρριψη των καταγγελιών, οι οποίες είχαν γίνει από την εταιρεία Iron Tenco και το ΤΕΕ.

Η Tui ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο των ξενοδοχείων

Στην ανάπτυξη του ξενοδοχειακού του τομέα στοχεύει για τα επόμενα χρόνια ο όμιλος Τui, προωθώντας τις επωνυμίες της Riu, Robinson, Tui Blue και Τui Magic Life, καθώς και τις ξενοδοχειακές σειρές της Sensatori, Sensimar και Family Life. Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασισθεί η αύξηση του αριθμού των μονάδων που ελέγχει και η προώθηση των ξενοδοχειακών της ταυτοτήτων μέσω των ιδιόκτητων αεροσκαφών της. Συνολικά επτά αεροπλάνα της θα φέρουν εξωτερική διακόσμηση από τα σήματα των αλυσίδων της. Για σήμερα έχει προγραμματισθεί η πρώτη άφιξη αεροσκάφους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Ρόδου που θα φέρει τη ταυτότητα των ξενοδοχείων της Tui Magic Life.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή