Στο τραπέζι 4 σενάρια για τα ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν

Στο τραπέζι 4 σενάρια για τα ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία συν ένα σενάρια, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με φόρους για ανείσπρακτα ενοίκια ιδιοκτήτες ακινήτων, μελετούν στο οικονομικό επιτελείο, όπως τουλάχιστον ανέφερε χθες στη Βουλή ο κ. Τρ. Αλεξιάδης.

Συγκεκριμένα και με αφορμή σχετική ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χαράς Κεφαλίδου, αναφορικά με τις επιπτώσεις στις υποθέσεις αυτές από τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αφού σημείωσε πως υπάρχει επικοινωνία με τους δικηγορικούς συλλόγους, είπε: «Εάν δεν λυθεί το θέμα, οι λύσεις που έχουμε είναι τρεις: Η πρώτη είναι να δοθεί άδεια από τους δικηγορικούς συλλόγους, οργανωμένα όμως, στους δικηγόρους να λάβουν ειδική άδεια για τις συγκεκριμένες ενέργειες για τους πολίτες. Η μία λύση είναι αυτή.

Η δεύτερη είναι να παρατείνουμε τις φορολογικές δηλώσεις όταν έχουμε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή ανείσπρακτα ενοίκια, για όσο χρόνο χρειαστεί, για να καλυφθεί το όλο πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε.

Η τρίτη λύση που έχουμε μπροστά μας είναι να δεχτούμε τις φορολογικές δηλώσεις τώρα στις περιπτώσεις που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια, τροποποιώντας τη σχετική διάταξη και να μας φέρουν τα σχετικά έγγραφα μετά, όταν λήξει η αποχή».

Σχολιάζοντας, η ερωτώσα βουλευτής είπε πως θα μπορούσε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να γίνουν αποδεκτές οι φορολογικές δηλώσεις των εν λόγω ιδιοκτητών, με την επισύναψη υπεύθυνης δήλωσης αναφορικά με το ποσό των ανείσπρακτων ενοικίων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι σε διαφορετική περίπτωση, «θα πρέπει η κυβέρνηση να μας εξηγήσει αν θα μπει στη διαδικασία να τιμωρήσει τελικά τους ανθρώπους αυτούς, επειδή κάποιοι δικηγόροι διεκδικούν τα δικά τους αιτήματα και βρίσκονται σε μία αποχή διαρκή, καλώντας όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν άδικα φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή