Επιζήμια η φορολογία στη συνδρομητική TV

Επιζήμια η φορολογία στη συνδρομητική TV

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα επιζήμια για τις εταιρείες, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό και τον ελληνικό κινηματογράφο, θα είναι η φορολογία που επιχειρεί να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών στη συνδρομητική τηλεόραση. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet, Πάνο Παπαδόπουλο, η επιβολής τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση, εφόσον αυτή υλοποιηθεί, θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνος για τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, καθώς μια τέτοιου είδους φορολογία προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό σε όφελος των παρόχων του εξωτερικού.

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο «Game Changer Sports», ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση θα επιφέρει σημαντικές παράπλευρες συνέπειες και σε άλλους κλάδους, όπως ο ελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικός κινηματογράφος. Αυτό θα συμβεί επειδή, όπως εξήγησε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Forthnet, κύριο –αν όχι μοναδικό– έσοδο των ομάδων των ελληνικών πρωταθλημάτων αποτελούν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, μέσα από τις συμπαραγωγές που χρηματοδοτούν οι συνδρομητικές πλατφόρμες, «καταφέρνει και στέκεται στα πόδια του ο ελληνικός κινηματογράφος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή