Στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο

Στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στα Χανιά της Κρήτης, έφτασε το νέο διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο AsiaAfricaEurope-1 (AAE-1). Πρόκειται για μια σύγχρονη καλωδιακή σύνδεση οπτικών ινών μεταξύ της Ασίας, Αφρικής και Ευρώπης, η οποία στην πλήρη εξέλιξή της θα μεταφέρει 40 Tbps ή αλλιώς 5 τρισ. χαρακτήρες το δευτερόλεπτο. Είναι μια πρωτοβουλία 19 τηλεπικοινωνιακών παρόχων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο όμιλος ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής OTEglobe. Το νέο καλωδιακό σύστημα αποτελεί πρωτοβουλία κυρίως κινεζικών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών και στόχο έχει τη δημιουργία ενός νέου δρόμου «μεταξιού» στη μεταφορά ψηφιακών δεδομένων από την Ασία στην Ευρώπη. Σήμερα τα περισσότερα καλωδιακά συστήματα που συνδέουν την Κίνα με την Ευρώπη διέρχονται από τη Ρωσία, και το νέο καλωδιακό σύστημα δημιουργεί μια εναλλακτική όδευση.

Η «πρόσδεση» της Ελλάδας στο ΑΑΕ-1 τοποθετεί τη χώρα στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της Μεσογείου και την καθιστά πλέον μία από τις τρεις βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία και τη Γαλλία. Στην κατασκευή του ΑΑΕ-1 συμμετέχουν οι China Unicom (Κίνα), CIL (Καμπότζη), Djibouti Telecom (Τζιμπουτί), Etisalat (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), GT5L/Τime (Μαλαισία) Mobily (Σ. Αραβία), Omantel (Ομάν), OTEglobe (Ελλάδα), Ooredoo (Κατάρ), PCCW Global (Χονγκ Κονγκ), Pakistan Telecommunication Company Limited PTCL (Πακιστάν), Reliance Jio Infocomm (Ινδία), Retelit (Ιταλία), Telecom Egypt (Αίγυπτος), TeleYemen (Υεμένη), TOT (Ταϊλάνδη), Viettel (Βιετνάμ), και επιπλέον πάροχοι από άλλες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή