Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο, αλλά για επιπλέον πακέτο ασφαλείας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα επιπλέον «προληπτικά» μέτρα ύψους 3,6 δισ ευρώ που καλείται να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση.  

Αναφερόμενος δε στη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει νομοθέτηση υπό αίρεση μέτρων, τόνισε ότι «αν υπάρχουν νομικοί περιορισμοί, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να παραβλέψουμε τους νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα».

«Θα σχεδιάσουμε τον μηχανισμό με τέτοιο τρόπο, που να λειτουργεί με αξιοπιστία, αυτοματισμό, αντικειμενικότητα και φυσικά να είναι νομικά εφικτός», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξη Τύπου μετείχαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο Επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας Κλάας Νοτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή