Ντράγκι: Πισωγύρισμα το 2015 για την Ελλάδα

Ντράγκι: Πισωγύρισμα το 2015 για την Ελλάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες, αλλά το 2015 ήταν μια χρονιά που η χώρα πραγματοποίησε ένα οικονομικό πισωγύρισμα, υποστήριξε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Ντράγκι.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο κ. Ντράγκι κλήθηκε να απαντήσει γιατί η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να σταθεί στα πόδια της παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει και απάντησε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζονται πάνω από όλα η χώρα και οι πολίτες της είναι ανάπτυξη». Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της ΕΚΤ παραδέχθηκε πως «η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη σε ένα μεταρρυθμιστικό μονοπάτι».

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο ευρώ και πως η χώρα θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν λίγη σχέση με το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην Ευρωζώνη η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με τη στήριξη των εταίρων της», όπως ανέφερε.

Πρόσθεσε, δε, ότι η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποιος ανήκει και ποιος δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, αλλά «αυτό είναι θέμα των κρατών-μελών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή