ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: Πισωγύρισμα το 2015 για την Ελλάδα

Ντράγκι: Πισωγύρισμα το 2015 για την Ελλάδα

Η Ελλάδα έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες, αλλά το 2015 ήταν μια χρονιά που η χώρα πραγματοποίησε ένα οικονομικό πισωγύρισμα, υποστήριξε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Ντράγκι.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο κ. Ντράγκι κλήθηκε να απαντήσει γιατί η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να σταθεί στα πόδια της παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει και απάντησε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζονται πάνω από όλα η χώρα και οι πολίτες της είναι ανάπτυξη». Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της ΕΚΤ παραδέχθηκε πως «η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη σε ένα μεταρρυθμιστικό μονοπάτι».

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο ευρώ και πως η χώρα θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν λίγη σχέση με το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην Ευρωζώνη η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με τη στήριξη των εταίρων της», όπως ανέφερε.

Πρόσθεσε, δε, ότι η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποιος ανήκει και ποιος δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, αλλά «αυτό είναι θέμα των κρατών-μελών».