ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό Σήμα για επιτραπέζιες ελιές

elliniko-sima-gia-epitrapezies-elies-2132324

Σε διαβούλευση τέθηκε ο κανονισμός απονομής Ελληνικού Σήματος στις επιτραπέζιες ελιές, έως τις 17 Μαΐου 2016, στην ηλεκτρονική σελίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (www.opengov.gr).

Οπως αναφέρει στη σχετική επιστολή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνικού Σήματος και γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, «με τον υπό διαβούλευση κανονισμό ορίζεται ως Φορέας Απονομής και Ελέγχου του Σήματος στις επιτραπέζιες ελιές ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – “Δήμητρα” (ΕΛΓΟ – “Δήμητρα”) και καθορίζονται με λεπτομέρεια όλες οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την απονομή και τη χρήση του Ελληνικού Σήματος στα σχετικά προϊόντα.

Δεδομένης της σπουδαιότητας του προτεινόμενου κανονισμού για την προστασία της ελληνικότητας των προϊόντων της χώρας μας, καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι να πάρουν μέρος στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους στις διατάξεις του.

Ο κανονισμός διασφαλίζει τη λειτουργία ενιαίου και ομοιογενούς πλαισίου αξιόπιστων, αμερόληπτων και αποτελεσματικών διαδικασιών ελέγχου και απονομής του Ελληνικού Σήματος στις επιτραπέζιες ελιές.

Το Ελληνικό Σήμα είναι αυτό που έχει εγκριθεί με σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τοποθετείται στα μέσα συσκευασίας ή/και στην ετικέτα των προσυσκευασμένων προϊόντων, καθώς και των μη προσυσκευασμένων προϊόντων (π.χ., βαρέλι) που διατίθενται στην κατανάλωση».