ΟΑΕΔ: παράταση για κοινωφελή εργασία

ΟΑΕΔ: παράταση για κοινωφελή εργασία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται έως την ερχόμενη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ για 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε επιβλέποντες φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η πρόσκληση αφορά εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας από 18 ετών, και γίνεται στο πλαίσιο της διαδικασίας προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και γίνεται, αποκλειστικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων και ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οσον αφορά τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, αυτά είναι επτά και είναι τα εξής: 1) To χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες. 2) To χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες. 3) Η αναπηρία του υποψηφίου ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω. 4) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό. 5) Η ηλικία. 6) Ο αριθμός ανήλικων τέκνων. 7) Ο αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή