Ανω του 1 δισ. επενδύσεις από τη Fraport

Ανω του 1 δισ. επενδύσεις από τη Fraport

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ και προσλήψεις προσωπικού στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας υποσχέθηκε o επικεφαλής του ομίλου Fraport, δρ Στέφαν Σούλτε. Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Ιστορίες» και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, στον ΣΚΑΪ, ο δρ Σούλτε εμφανίσθηκε αισιόδοξος τόσο με την επένδυση της εταιρείας του στην Ελλάδα, όσο και για την πορεία της χώρας μας στο ευρώ.

Για την απόκτηση της εκμετάλλευσης των 14 αεροδρομίων, ο ισχυρός παράγοντας της Fraport απέρριψε τον ισχυρισμό ότι αποτέλεσαν «ξεπούλημα».

Επίσης απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Fraport έκανε κάποτε πίσω στη συγκεκριμένη συμφωνία. «Ολο τον (προηγούμενο) χρόνο είχαμε εντατικές συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση… Εμείς ήμασταν πάντα δεσμευμένοι σε αυτήν την επένδυση. Λέγαμε ξεκάθαρα ότι πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην Ελλάδα», είπε ο δρ Σούλτε.

Για τις κατηγορίες περί «ξεπουλήματος», ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport είπε ότι η εταιρεία του, με τη συνεργασία του ομίλου Κοπελούζου, έκανε την καλύτερη προσφορά στον διαγωνισμό. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Fraport θα επενδύσει περίπου 300 εκατ. ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αεροδρομίων, μόνο στα πρώτα χρόνια «Σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε ο δρ Σούλτε, «επενδύουμε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ». Σημείωσε ακόμη ότι η ιδιοκτησία των αεροδρομίων παραμένει στο κράτος και ότι το τελευταίο θα εισπράττει κάθε χρόνο περίπου το 1/3 των κερδών. «Οι κυβερνήσεις πάντα στο τέλος κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από το να διαχειρίζονταν τα αεροδρόμια μόνες τους», είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το προσωπικό των αεροδρομίων, στόχος της Fraport είναι η αύξηση των εργαζομένων. «Θέλουμε να τους αυξήσουμε (τους εργαζόμενους)» είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του επιδιώκει το κέρδος. Αυτό όμως θα επιτευχθεί μόνο με ανάπτυξη και «γι’ αυτό θα χρειαστούμε περισσότερο προσωπικό και θα κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζομένους».

Τις σφοδρές αντιδράσεις των συνδικαλιστών αλλά και την επαμφοτερίζουσα στάση του αρμόδιου υπουργού, ο επικεφαλής της Fraport απέφυγε να τις σχολιάσει. Για τη στάση του Χρ. Σπίρτζη στην επένδυση, ανέφερε ότι σε αρκετές άλλες χώρες οι κυβερνήσεις παραδέχθηκαν στο τέλος ότι ήταν σωστή η παραχώρηση των αεροδρομίων στην εταιρεία του, ενώ για τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, ο δρ Σούλτε σημείωσε ότι, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Fraport, έτσι και στην Ελλάδα θα έχει καλές σχέσεις και με τα συνδικάτα. Τέλος, σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, ο ισχυρός παράγοντας του ομίλου Fraport ανέφερε ότι «η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ και θα συνεχίσει να ανήκει στο ευρώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή