Ντάισελμπλουμ: Λίγες οι «κόκκινες» γραμμές για το χρέος

Ντάισελμπλουμ: Λίγες οι «κόκκινες» γραμμές για το χρέος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «κόκκινες» γραμμές για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup ήταν πολύ λίγες, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το μοναδικό σενάριο, το οποίο φαίνεται πως δεν βρίσκεται καν υπό συζήτηση είναι ένα «ονομαστικό κούρεμά» του.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ένα πιθανό σενάριο ελάφρυνσης χρέους σε τρεις φάσεις, τονίζοντας ότι για την περίοδο έως το 2018 μία λύση θα ήταν να αντικατασταθούν τα σημερινά ακριβά δάνεια με φθηνότερα.

Πάντως, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του να γίνει τώρα η συζήτηση για το τι θα πρέπει να γίνει με το ελληνικό χρέος μετά τη λήξη του Μνημονίου, το 2018.

Oσον αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι αναμένει ότι έως τη συνεδρίαση της 24 Μαΐου να έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα, επιτρέποντας την έναρξη των συζητήσεων για ένα πρόγραμμα ελάφρυνσης του χρέους, ενώ ζήτησε να κατατεθούν όλες οι λεπτομέρειες για τις μεταρρυθμίσεις, το φορολογικό, τις αποκρατικοποιήσεις και τον «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης».

Επίσης, εξέφρασε τη επιθυμία του στο εν λόγω Eurogroup να υπάρξει μία πλήρης, επίσημη συμφωνία για όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή