Απώλειες 1,59% για το Χ.Α

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες 1,59% έκλεισε η σημερινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση και ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 622,71 μονάδες. Ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση το Χρηματιστήριο ενισχύθηκε 2,82%.

Η επάνοδος των αγοραστών στο Χρηματιστήριο ειδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις του Μάιου κορυφώθηκε αυτή την εβδομάδα. Ειδικότερα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας,  οι επενδυτές απέκτησαν την χαμένη αισιοδοξία τους και έδειξαν να προεξοφλούν την οριστική συμφωνία για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Βέβαια για τους επενδυτές το σημαντικότερο είναι η απομάκρυνση του πολιτικού ρίσκου της χώρας.

Οι επενδυτές τηρούν θέση αναμονής μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου 2016 όπου και θα ληφθούν οι αποφάσεις για την αξιολόγηση της εγχώριας οικονομίας προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μέρος της δόσης των 8,5 δις. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Η τρίτη εβδομάδα του Μαΐου που ακολουθεί  περιλαμβάνει αρκετές ανακοινώσεις εισηγμένων για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν και ετήσιες συνελεύσεις επιχειρήσεων όπου θα πιστοποιηθεί και η μερισματική πολιτική για τα κέρδη της χρήσης 2015.

Το κλίμα στην επιχειρηματική κοινότητα παραμένει επιφυλακτικό. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες με τους οποίους συνομιλεί η «Κ» αναφέρουν ότι το λιγότερο που ζητούν από τη παρούσα κυβέρνηση εφόσον κλείσει η αξιολόγηση  είναι να έχουν ένα ήρεμο καλοκαίρι από πλευράς πολιτικών εξελίξεων για να επανέλθει η ηρεμία στην πραγματική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή