Σύντομα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πληροφορική, κινητήριος δύναμη για την Ελλάδα

Συνεκλήθη στην Αθήνα το συμβούλιο των Ευρωπαίων «γκουρού» της πληροφορικής (Cepis), υπό την προεδρία του προέδρου του, Β. Νικολαΐδη. Με βασικό άξονα το πώς η πληροφορική θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την Ελλάδα και την Ευρώπη στην ανάπτυξη της οικονομίας και την κατοπολέμηση της νεανικής ανεργίας, οι 33 πρόεδροι τoυ συμβουλίου της Cepis, αφού εκτίμησαν τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και, ειδικότερα, στον χώρο της παιδείας, δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την πληροφορική. «Με την τεχνολογία, διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο για το μέλλον της εργασίας», είπε ο πρόεδρος της Cepis, Β. Νικολαΐδης, τονίζοντας ότι «τις επόμενες δεκαετίες, οι μισές θέσεις εργασίας θα έχουν διαφορετικά δεδομένα, από αυτά που γνωρίζουμε».

Ενημερωτική συζήτηση με τις επιχειρήσεις της Λέσβου διοργανώνει μεθαύριο Δευτέρα η Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών της Enterprise Greece για την ενίσχυση και την τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε περιοχές όπου η τελευταία επιβαρύνθηκε λόγω του προσφυγικού ζητήματος.

300 ναυλομεσίτες στο Med Υacht Show

Με τη συμμετοχή 75 επανδρωμένων πολυτελών σκαφών και περισσότερων από 300 ναυλομεσίτες απ’ όλο το κόσμο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο το 3ο Mediterranean Yacht Show. Oι μεσίτες ναύλωσης πολυτελών σκαφών προέρχονταν πέραν της Ελλάδας από χώρες όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, ο Καναδάς, η Κύπρος, η Γαλλία, το Ισραήλ, το Μονακό, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ισπανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης λειτούργησαν 18 περίπτερα για βοηθητικές υπηρεσίες και προμήθειες. Οι επιθεωρήσεις των σκαφών συνοδεύτηκαν από εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων η παρουσίαση προγραμμάτων επίσκεψης με προορισμούς το Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Το 3ο Mediterranean Yacht Show διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με τη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή