Αντιδρούν οι εφοριακοί στη μετεγκατάσταση του υπ. Οικονομικών

Αντιδρούν οι εφοριακοί στη μετεγκατάσταση του υπ. Οικονομικών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετοι στη μετακίνησή τους στο κτίριο των πρώην αποθηκών της καπνοβιομηχανίας Κεράνης στη λεωφόρο Θηβών εμφανίζονται οι εφοριακοί υπάλληλοι, ενώ και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων διατηρεί επιφυλάξεις για τη μετεγκατάσταση του υπουργείου Οικονομικών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, παρουσιάζοντας τις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ανέφερε ότι με τη μετεγκατάσταση θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, το Δημόσιο δαπανά μηνιαίως 221.000 ευρώ για ένα άδειο κτίριο, την ώρα που μπορεί να υπερκαλύψει με τη χρήση του τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Οπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε 7 διαφορετικά κτίρια δαπανά 232.000 ευρώ τον μήνα για ενοίκια, ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο το ενοίκιο είναι 221.000 ευρώ τον μήνα και μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις πάρκινγκ.

Ο επικεφαλής της φορολογικής αρχής ανέφερε ότι «οι υπάλληλοι δεν είναι εμπορεύματα για να τα μετακινούμε έτσι απλά», χωρίς να έχει υπολογιστεί επακριβώς τι θα σημάνει η μετεγκατάσταση σε όρους αποδοτικότητας της εργασίας τους και τυχόν ανατροπών στην προσωπική τους ζωή. Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στα προβλήματα μεταφοράς των εργαζομένων από το κέντρο της Αθήνας στη λεωφόρο Θηβών αλλά και στους όρους εξυπηρέτησης των φορολογούμενων που επισκέπτονται τις υπηρεσίες. Μάλιστα στη ΓΓΔΕ έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα αναλύσει όλα τα στοιχεία κόστους αλλά και τις επιπτώσεις στους εργαζομένους.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ υποστηρίζει ότι η επιμονή και οι μεθοδεύσεις στις οποίες καταφεύγει η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που αφορά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη συντήρηση, με σκανδαλώδεις όρους, ιδιωτικών συμφερόντων από τα ταμεία του Δημοσίου, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή