Υπέρ της επένδυσης στο Κάβο Σίδερο 31 φορείς της Κρήτης

Υπέρ της επένδυσης στο Κάβο Σίδερο 31 φορείς της Κρήτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη διαμαρτυρία 31 επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της Κρήτης προκάλεσε η προσφυγή που κατατέθηκε από οικολογικές, κυρίως, οργανώσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο εγκρίθηκε το επενδυτικό τουριστικό σχέδιο «Ιτανός Γαία», ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο θέλει να υλοποιήσει σε έκταση 22.120 στρεμμάτων στη περιοχή της Σητείας ο βρετανικός όμιλος Minoan Group, 23 χρόνια μετά την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της επένδυσης. Στα χρόνια αυτά ο όμιλος –που είναι εισηγμένος στη χρηματιστική αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου– ήρθε αντιμέτωπος με την ελληνική γραφειοκρατία αλλά και με άλλα εμπόδια, ιδιαίτερα στο στάδιο εξασφάλισης των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του oμίλου, από την υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργηθούν 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και 2.000 έμμεσες σε συναφείς με τον τουρισμό κλάδους της οικονομίας. Υπέρ της επένδυσης έχουν ταχθεί 31 φορείς της Κρήτης, οι οποίοι εκπροσωπούν διάφορες επαγγελματικές τάξεις στο νησί, από τους εμπόρους και τους ξενοδόχους έως τους εστιάτορες και τους επαγγελματοβιοτέχνες. Επίσης, την επένδυση υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου. Οι φορείς, που κοινοποιούν προς ενημέρωση τη διαμαρτυρία τους σε υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι το προεδρικό διάταγμα για την επένδυση νομοθετεί πρόσθετους και αυστηρότερους περιοριστικούς όρους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή