Αισιόδοξος για τις αξιοποιήσεις τεσσάρων μεγάλων ακινήτων ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Αισιόδοξος για τις αξιοποιήσεις τεσσάρων μεγάλων ακινήτων ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωρούν οι μεγάλες αξιοποιήσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ. Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας, είπε ότι σύντομα θα διευθετηθούν τέσσερις μεγάλες αξιοποιήσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, που αφορούν σε Κασσιόπη (Κέρκυρα), Αστέρα Βουλιαγμένης, Αφάντου (Ρόδου) και το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

• Κασσιόπη: Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης και η ολοκλήρωση της συναλλαγής με την εκταμίευση της προκαταβολής από την πλευρά του ιδιώτη.

• Αστέρας Βουλιαγμένης: H αξιοποίηση βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, το ΤΑΙΠΕΔ έχει τροποποιήσει καταλλήλως τα σχέδια αξιοποίησης της έκτασης. Τα νέα σχέδια θα υποβληθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα αναμένει την τελική έγκριση. Ο ίδιος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την έγκριση του νέου τροποποιημένου σχεδίου.

• Αφάντου Ρόδος: Κατά τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ υπήρξε ένα θέμα, το οποίο όμως δεν εμποδίζει την ολοκλήρωση της επένδυσης. «Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να εμποδίσει τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η ανακήρυξη της ευρύτερης περιοχής ως χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δεν εμποδίζει την επένδυση. «Απλώς», είπε χαρακτηριστικά, «επιβάλλει μια αυξημένη επιτήρηση που πρέπει να υπάρχει». Σε ό,τι αφορά τους προτιμητέους επενδυτές, ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι δεν αντέδρασαν, αλλά ότι θορυβήθηκαν με όσα γράφτηκαν, τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε υπερβολές. Πρόσθεσε δε ότι είναι θέμα ημερών να λήξει το θέμα και η διαδικασία αξιοποίησης της Αφάντου να προχωρήσει.

• Ελληνικό: Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι απαιτείται λίγος χρόνος ακόμη για την ολοκλήρωση της τελικής συμφωνίας. Σημείωσε όμως ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι γρήγορα θα ξεκινήσει η υλοποίησή της.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις ή παρεμβάσεις πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων στο έργο του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Πιτσιόρλας τις υποβάθμισε, χαρακτηρίζοντάς τες «διαφωνίες». Η συνεργασία είναι καλή και όσο περνάει ο καιρός γίνεται καλύτερη, παραδέχθηκε, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν διαφωνίες που λύνονται μέσα από τη συνεργασία, όπως για παράδειγμα συνέβη στο θέμα της Αφάντου, με την ηγεσία του ΥΠΠΟ. Υπογράμμισε ακόμη ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν σχεδιάζεται από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία το έχει αναθέσει για υλοποίησή του στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Οσον αφορά το νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που θα φέρει το νέο πολυνομοσχέδιο, ο κ. Πιτσιόρλας κράτησε κλειστά χαρτιά, ενώ υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι τα περιφερειακά λιμάνια και τα 23 μικρά περιφερειακά αεροδρόμια αποτελούν περιουσία του νέου ταμείου που θα συσταθεί. Τέλος, ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αποκρατικοποίησης των εταιρειών υδάτων και ότι το μόνο που εξετάζεται είναι η διάθεση μικρού ποσοστού μετοχών που κατέχει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή