Δύο ταχυτήτων διεθνείς τουριστικές αφίξεις το α΄ 4μηνο του 2016

Δύο ταχυτήτων διεθνείς τουριστικές αφίξεις το α΄ 4μηνο του 2016

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 1,6 εκατ. διεθνείς τουριστικές αφίξεις καταγράφηκαν στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση από αέρος που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. H ανάλυση των στοιχείων επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για υστέρηση των αφίξεων στους προορισμούς που επηρεάστηκε η τουριστική τους εικόνα λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Στον αντίποδα, προορισμοί χωρίς προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές εμφανίζουν σημαντικές αυξήσεις. Οι αεροπορικές διεθνείς αφίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος» για το τετράμηνο αυξήθηκαν κατά 6,1%, αν και τον Απρίλιο εμφάνισαν πτώση κατά 1,8%. Στη Ρόδο για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 7,7%, ενώ στην Κω πτώση κατά 7,7%. Εντυπωσιακές αυξήσεις σε ποσοστό 20,2% και 48,4% σημείωσαν οι διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων αντίστοιχα.

Οι αφίξεις στην Κέρκυρα αυξήθηκαν κατά 6,6%, στη Ζάκυνθο κατά 42,8% και στην Κεφαλλονιά κατά 31%. Επίσης, οι αφίξεις στη Μύκονο και στη Σαντορίνη παρουσίασαν αύξηση κατά 90,2% και κατά 47,2% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι αφίξεις στη Σάμο και στη Μυτιλήνη εμφάνισαν πτώση κατά 41,9% και 30,2% αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά την κίνηση τον Απρίλιο, καταγράφηκε φρενάρισμα στον ρυθμό αύξησης των αφίξεων σε σχέση με την κίνηση τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο. Ετσι, τον περασμένο μήνα οι διεθνείς αφίξεις παρουσίασαν άνοδο κατά 6,5%, ενώ τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο είχαν αυξηθεί κατά 11,8% και 10,9% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, άλλη μια σημαντική συμμετοχή είχε ένας ελληνικός προορισμός στις διεθνείς λίστες του TripAdvisor. Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο δημοσιοποίησε, χθες, τις λίστες με τα κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος σε παγκόσμιο επίπεδο, ανά ήπειρο και ανά χώρα, για το 2016, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση τις κριτικές των χρηστών του. Στη λίστα με τα 25 κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος στον κόσμο, η Ακρόπολη κατέλαβε τη 17η θέση, ενώ στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα –η οποία επίσης έχει 25 συμμετοχές– κατέλαβε τη 10η θέση. Την πρώτη θέση στην παγκόσμια λίστα κατέλαβε το Μάτσου Πίτσου στο Περού, ενώ την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή λίστα, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Στην ελληνική λίστα με τα 10 κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ακρόπολη και ακολουθούν κατά σειρά προτίμησης τα εξής: Mετέωρα, Ακρόπολη Λίνδου, Σπιναλόγκα, Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών, Ναός Ηφαίστου, Ανάκτορο Κνωσού, Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη και Παλάτι Ιπποτών στη Ρόδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή