Αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων από διαχειριστές ξένων χαρτοφυλακίων

Αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων από διαχειριστές ξένων χαρτοφυλακίων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων προχωρούν από το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης οι διαχειριστές ξένων χαρτοφυλακίων και ενώ αναμένεται μέχρι το απόγευμα η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα που θα εκλαμβάνονται ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας. Συνεπώς καταγράφεται αύξηση των τιμών στα ελληνικά ομόλογα με τον τζίρο στην ΗΔΑΤ να ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Η τιμή του ετήσιου ομολόγου ανέρχεται στα 96,15 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,27%. Το 3ετές κρατικό ομόλογο αποτιμάται στα 90,75 λεπτά του ευρώ και την απόδοση να ανέρχεται στο 8,58%. Το 10ετές ομόλογο έχει τιμή στα 72,85 λεπτά και η απόδοση ανέρχεται στο 7,71%. Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο δεκαετές γερμανικό ομόλογο) έχει υποχωρήσει σήμερα στις 765 μονάδες βάσης από 774 μονάδες βάσης που είχε διαμορφωθεί στη χθεσινή συνεδρίαση.

Στα υπόλοιπα 10ετή ευρωομόλογα οι σημερινές αποδόσεις διαμορφώνονται ως εξής: Ιταλία 1,42%, Γαλλία 0,42%, Ισπανία 1,48%, Πορτογαλία 3,10%, Γερμανία 0,06%, Ιρλανδία 0,78% και Κύπρος 3,76%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή