Εφεση από τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Εφεση από τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφεση κατά απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς που τον κρίνει ένοχο για δυσφήμηση έχει ασκήσει ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Αν. Γεωργίου. Με αφορμή την έκδοση της σχετικής απόφασης στις 14 Ιουνίου 2016, ο κ. Γεωργίου δήλωσε χθες πως «κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία ολοκληρώθηκε ποινική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας μου αποδιδόταν η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης εις βάρος φυσικού προσώπου, το οποίο είχε υποβάλει σχετική έγκληση». Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ξεκαθαρίζει πως «η διαδικασία αυτή δεν έχει την παραμικρή σχέση με δήθεν “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009 εκ μέρους μου, όπως αναληθώς αναφέρεται σε άρθρα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναπαράγονται χωρίς έλεγχο. Είχε, αντιθέτως, σχέση με αναφορές μου στην παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της χώρας μας επί μακρόν πριν από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Αύγουστο 2010».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργίου σημειώνει ότι «το δικαστήριο με την απόφασή του με κήρυξε ένοχο απλής δυσφήμησης (δηλαδή για διάδοση γεγονότων που μπορεί να βλάψουν την τιμή ή την υπόληψη άλλου) και όχι συκοφαντικής δυσφήμησης όπως αναληθώς εκτίθεται σε πολλά εκ των προαναφερομένων δημοσιευμάτων. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι οι αναφορές μου στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας πριν από την ανάληψη των καθηκόντων μου κρίθηκαν αληθείς. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχα δικαίωμα να προβώ δημοσίως στις αναφορές αυτές». Και καταλήγει πως «κατά της απόφασης έχω ήδη ασκήσει έφεση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή