Προτάσεις κοινωνικών εταίρων προς ΥΠΟΙΚ

Προτάσεις κοινωνικών εταίρων προς ΥΠΟΙΚ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μείωση της παραοικονομίας κατά 5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα διετίας και η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ κατά 1 δισ. ετησίως κατά το παραπάνω διάστημα περιλαμβάνονται στους στόχους των προτάσεων που κατέθεσαν οι κοινωνικοί εταίροι στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε συνάντηση που είχαν με αντικείμενο την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων συμπεριέλαβαν στους στόχους των προτάσεών τους τη μείωση του κόστους των προμηθειών για το Δημόσιο κατά 200 εκατ. ευρώ ετησίως, τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά 1-1,5 δισ. ευρώ ετησίως μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και τη μείωση της έκδοσης των εικονικών τιμολογίων κατά 60%. Οπως αναφέρουν οι κοινωνικοί εταίροι, η παραοικονομία ξεπερνά το 25% του ΑΕΠ και στόχος είναι στο τέλος της διετίας να μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Επίσης διαπιστώνουν ότι το κενό της εισπραξιμότητας προσεγγίζει τα 6,5 δισ. ευρώ ετησίως. Στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η καταβολή των οφειλών πελατών προς τις επιχειρήσεις και μεταξύ επιτηδευματιών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, με σταδιακή θέσπιση της υποχρεωτικής χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για ποσά ανώτερα των εκάστοτε ορίων. Οι συναλλαγές λιανικής με μετρητά προτείνεται να έχουν όριο τα 250 ευρώ, με προοπτική μείωσης στα 75 ευρώ. Το όριο σήμερα είναι 1.500 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή