8.000 αιτήσεις για το κοινωνικό εισόδημα

8.000 αιτήσεις για το κοινωνικό εισόδημα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες η πρώτη φάση του προγράμματος για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», το οποίο απευθύνεται σε κατοίκους 30 δήμων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά, παρά τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων, που ξεπέρασε τις 8.000, στον ιστότοπο του προγράμματος www.keaprogram.gr. Μικροπροβλήματα, όποτε παρουσιάστηκαν, διευθετήθηκαν αμέσως.

Οι περισσότερες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν απευθείας από τους πολίτες μέσω Διαδικτύου και εκτός ΚΕΠ και Κοινωνικών Υπηρεσιών των δήμων. Σε αυτό συνέβαλαν η εκτεταμένη πληροφόρηση των πολιτών, οι πολύ φιλικές στον χρήστη σελίδες, οι ακριβείς οδηγίες πλοήγησης και η προσυμπληρωμένη, σε μεγάλο βαθμό, αίτηση του προγράμματος.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ενδιαφερομένων, υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενδιάμεση προθεσμία για την υποβολή της αίτησης, ενώ όλα τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από αριθμό, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι δικαιούχοι του προγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή