Ενισχύονται οι αρμοδιότητες Κουντουρά

Ενισχύονται οι αρμοδιότητες Κουντουρά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανατίθεται στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά η άσκηση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Τουρισμού, με το σύνολο των οργανικών μονάδων που υπάγονται σε αυτές. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι οι αρμοδιότητες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΣΠΑ από τη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης θα ασκούνται από κοινού με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Επιπλέον, η κ. Κουντουρά αναλαμβάνει την εποπτεία όλων των εποπτευόμενων από το πρώην υπουργείο Τουρισμού οργανισμών, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημοσίων υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, σε εφαρμογή του σχεδίου που έχει ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός για την τουριστική ενίσχυση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου τα οποία δέχθηκαν υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, συνεχίζονται με τη συμβολή του ΕΟΤ τα δημοσιογραφικά ταξίδια εξοικείωσης από το εξωτερικό. Ειδικότερα, στην Κω πραγματοποιείται αποστολή του παραγωγού της ισραηλινής εβδομαδιαίας τουριστικής εκπομπής See the World. Στη Σάμο πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική αποστολή τουριστικών συντακτών των βρετανικών εφημερίδων The Telegraph και The Times. Στη Λέσβο βρίσκονται αυτήν την περίοδο τέσσερις Ιταλοί δημοσιογράφοι και στην Κω δύο Γερμανίδες δημοσιογράφοι για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ που θα προωθήσουν και θα προβάλουν τουριστικά τα δύο νησιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή