Τις επόμενες κινήσεις μετά την τροπολογία Σκουρλέτη εξετάζει η Socar

Τις επόμενες κινήσεις μετά την τροπολογία Σκουρλέτη εξετάζει η Socar

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμες αναμένονται οι επόμενες ημέρες σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Socar σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι και το ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Socar Ελλάδας, Αννάρ Μαμμάντοφ κλήθηκε εσπευσμένα στο Μπακού προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σε νομικό επίπεδο.

Σχετικά με τις αναφορές για σχέδιο Β' και την μεταφορά μετοχών στους Ιταλούς, πηγές της αζερικής εταιρείας επισημαίνουν ότι αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί νομικά καθώς η Socar είναι ο αντισυμβαλόμενος στον διαγωνισμό. Συνεπώς, χωρίς την συγκεκριμένη εταιρεία θα πρέπει να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. 

Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό κατέστη σαφές προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη κατά τη συνάντησή του με τους πιθανούς Ιταλούς επενδυτές για την εξαγορά του 17%.

«Χωρίς την Socar δεν υπάρχει επένδυση στα πλαίσια του τρέχοντος διαγωνισμού», τόνιζε χαρακτηριστικά η ιταλική πλευρά με αποτέλεσμα, σε περίπτωση μιας νέας διαδικασίας, να λείπουν χρήματα από δημοσιονομικό και ΕΛΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή