Παραβατικότητα 66,7% σε φορολογικούς ελέγχους στη Χαλκίδα

Παραβατικότητα 66,7% σε φορολογικούς ελέγχους στη Χαλκίδα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας διαπίστωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των φορολογικών ελέγχων που διενήργησαν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στη Χαλκίδα. Μάλιστα, εντόπισαν και συνεργείο αυτοκινήτων που είχε επεκτείνει τη δραστηριότητά του σε κέντρο διασκέδασης, το οποίο δεν είχε εκδώσει μεγάλο αριθμό αποδείξεων.

Με αφορμή τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, συνεργείο της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) από κοινού με συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας. Από αυτούς, προέκυψαν παραβάσεις σε 2 στις 3 επιχειρήσεις (ποσοστό 66,67%), ενώ διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 301 περιπτώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μία περίπτωση αφορά χώρο που τραγούδησε ο λαϊκός τραγουδιστής Β. Τερλέγκας, μεταξύ άλλων καλλιτεχνών. Πρόκειται για την επιχείρηση που είχε επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε κέντρο διασκέδασης από συνεργείο αυτοκινήτων, αξιοποιώντας το προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ.

Ο έλεγχος έδειξε ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τα 900-1.000 άτομα και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 269 αποδείξεις, που αφορούσαν σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και καλάθια με λουλούδια.

Οι ελεγκτές εκτός από τη βεβαίωση των παραβάσεων ζήτησαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρησης ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι που αναγράφονται στα συμφωνητικά.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, ο έλεγχος δεν θα περιοριστεί στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει ο Β. Τερλέγκας και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, αλλά θα επεκταθεί σε βάθος στα βιβλία και στοιχεία της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον ο επιχειρηματίας θα κληθεί να καταβάλει το νέο ελάχιστο πρόστιμο των 250 ευρώ για τη μη έκδοση αποδείξεων, ενώ αναμένεται να γίνει έλεγχος και για τα προηγούμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή