Τοποθέτηση προσωρινών μελών στο ΤΧΣ

Τοποθέτηση προσωρινών μελών στο ΤΧΣ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να πληρωθούν προσωρινά οι θέσεις των μελών της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), έως ότου επιλεγούν τα κανονικά μέλη, δίνει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Ωστόσο και τα προσωρινά μέλη θα πρέπει να έχουν το «πράσινο φως» του Euroworking Group (EWG).

Τα παραπάνω προβλέπονται σε τροπολογία που κατέθεσαν οι δύο υπουργοί. Οπως αναφέρεται σε αυτήν, τα μέλη θα λαμβάνουν κατ’ επιλογήν τους είτε τις αποδοχές των κανονικών θέσεων που κατείχαν προηγουμένως στο Ταμείο είτε τις αποδοχές των θέσεων τις οποίες αναλαμβάνουν.

Επίσης, οι διατάξεις για την προσωρινή πλήρωση των θέσεων της εκτελεστικής επιτροπής του ΤΧΣ θα ενεργοποιούνται σε περίπτωση παράλληλης κένωσης θέσεων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία. Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα τοποθετείται μέλος του γενικού συμβουλίου, ενώ στη θέση μέλους της εκτελεστικής επιτροπής θα πρέπει να τοποθετείται ανώτατο στέλεχος του Ταμείου.

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη που θα καλύπτουν προσωρινά τις εν λόγω θέσεις θα τα προτείνει στον υπουργό Οικονομικών το γενικό συμβούλιο με σύμφωνη γνώμη του EWG και θα ασκούν τη διοίκηση του Ταμείου έως ότου οριστούν τα μόνιμα μέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή