Στο… κυνήγι των αποδείξεων όλο το 24ωρο

Στο… κυνήγι των αποδείξεων όλο το 24ωρο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 24ωρη επιφυλακή θέτει ο γενικός γραμματέας Γ. Πιτσιλής τον ελεγκτικό μηχανισμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για τη διενέργεια συνεχών ελέγχων με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Οπως προβλέπεται στην απόφασή του για το κλείσιμο των καταστημάτων για 48 ώρες για μη έκδοση αποδείξεων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, οι ελεγκτές θα μπορούν να κλείνουν για 48 ώρες τις επιχειρήσεις που θα διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδώσει περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Επίσης, στην είσοδο των επιχειρήσεων θα τοποθετείται ταινία που θα αναφέρει στα ελληνικά και στα αγγλικά ότι το κατάστημα παραμένει κλειστό λόγω μη έκδοσης αποδείξεων. Κίνηση που εφαρμόζεται για να ασκηθεί πίεση στους επιχειρηματίες να κόβουν αποδείξεις.

Αμεσο «λουκέτο» 48 ωρών

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, για τον σκοπό εφαρμογής του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες οι προϊστάμενοι των εφοριών ή οι οριζόμενοι από αυτούς υπάλληλοι τελούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μεριμνούν κάθε φορά που καθίσταται αναγκαία η παρέμβασή τους για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης.

Παράλληλα καθίσταται σαφές ότι για την εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας ο προϊστάμενος της αρμόδιας εφορίας ή ο οριζόμενος από αυτόν υπάλληλος γνωστοποιεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα την πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητεί τη συνδρομή της αστυνομικής αρχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή