ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

17,6 εκατ. σε 274 δήμους από το τέλος λειτουργίας ΑΠΕ

skourletisss

Στα 17,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος για τους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται οριστικά η διάθεση των ποσών από σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων, για τα έτη 2010 – 2014.

To υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, αναρτά τον οριστικό πίνακα επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από τους παραγωγούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα), από το 2010 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014, και τα οποία πρόκειται να αποδοθούν σε οικιακούς καταναλωτές 274 δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων σε όλη τη χώρα, στα όρια των οποίων βρίσκονται μονάδες ΑΠΕ των παραπάνω τεχνολογιών.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιμερισθέντα ποσά που παρακρατήθηκαν από τον ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και στην περίπτωση των μη διασυνδεδεμένων νησιών από τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), τα οποία ανέρχονται στα 17.614.927,20 ευρώ, πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.