ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρόπουλος: Ανακριβή όσα γράφονται για μειωμένες συντάξεις

30s19asf1-thumb-large

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του "στο Κόκκινο", με αφορμή πλήθος δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για μειωμένες συντάξεις , αφού χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως ανακριβή σημείωσε ότι αυτό διαψεύδεται από την πραγματικότητα μιλώντας για κακοήθη κριτική.

Ο κ.Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν νέες παρεμβάσεις και ανέφερε ότι οι "επικουρικές δεν θα είναι στο άθροισμα τους 1300, το σύνολο μπορεί να είναι μεγαλύτερο"

Όσον αφορά τις παρακρατήσεις στις συντάξεις τόνισε ότι το ποσοστό της παρακράτησης υπολογίζεται με βάση τα πραγματικά δεδομένα και μάλιστα προκύπτει και μια μικρή αύξηση.

Για το εφάπαξ δήλωσε ότι ήδη δόθηκαν πάνω από 3000 εφάπαξ για το ταμείο πρόνοιας δημόσιων υπαλλήλων μετά από τρία χρόνια που δεν καταβάλλονταν καθόλου. Ειδικότερα, δήλωσε: "Είχαμε προϋπολογίσει για 2000 εφάπαξ και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ΙΚΑ τον Οκτώβριο θα δοθούν πάνω από 1800 εφάπαξ".

Τέλος , έκανε λόγο για μιζέρια όσων δεν βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται και τα αποτελέσματα που ήδη υπάρχουν για τη χώρα.